Wanneer coaching

Coaching kan je helpen in diverse situaties met hele verschillende vragen. Thuis of op je werk, met jezelf of in relatie met iemand anders; het begint altijd met een vraag, een gevoel, een behoefte om vooruit te gaan, om iets beter of anders te doen. Wat voorbeelden;

De balans is even zoek. Je komt daardoor niet bij jezelf en bent voortdurend alle ballen aan het hoog houden. Een coach kan jou helpen om op adem te komen en de dingen in perspectief te zien om van daaruit de veranderingen aan te brengen die nodig zijn.

Je zit vast. Je hebt nu het gevoel doelloos in het leven te staan of je komt maar moeizaam vooruit en je voelt weinig voldoening. Een coach kan jou ondersteunen in jouw zoektocht naar zingeving en een zinvolle bijdrage door de juiste vragen te stellen en jouw mogelijke opties voor te houden.

Twijfels en onzekerheid over je volgende carrière stap. Ga je door of wil je een hele andere kant op? Een coach helpt jou je opties te onderzoeken en beslissingen te nemen vanuit kracht.

Relaties lopen constant stuk. Of het nu je partner is, je baas of collega, er ontstaat voortdurend een conflict waar je niet uitkomt. Een coach helpt jou je verhoudingen met de ander te onderzoeken, met als doel inzicht te krijgen in de patronen die zich voordoen en ook hoe je deze kan ombuigen.

Geen focus. Je hebt teveel doelen of ziet teveel keuzes. Je bent daardoor minder efficiënt op alle fronten in je leven. Een coach helpt jou niet alleen te onderzoeken waar je mogelijk voor wegrent maar geeft je tools om op je pad te blijven.

Geen vertrouwen in je kunnen. Je bent onzeker of misschien onwetend over je eigen talenten en staat daardoor niet in je kracht. Je bent dan ook snel van slag als je negatieve feedback krijgt en dat voelt niet fijn. Een coach helpt jou, je eigen talenten te erkennen, maakt jouw bewust van jouw unieke kracht, waardoor je zelfverzekerd in de wereld staat.